top of page

Olie de Griekse economie

Solid importeert verschillende soorten Griekse olijfolie in verschillende formaten.

Op Lesbos maken de boeren van Modousa biologische premium extra vierge olijfolie van de Kolovi-olijf. De olijfbomen groeien in een heuvelachtig landschap met wild gras, kruidenplanten en zoemende bijen. Dit proef je terug in de milde en volle smaak van deze goudgele olijfolie. Deze olie is geschikt voor zowel warme als koude gerechten.

 

De ongefilterde olijfolie van Modousa heeft de geur van versgeperste olijven en is een echte smaakmaker voor salades, groenten en geroosterd brood.

Op de Peloponnesos maken de boeren van Greenland olijfolie van de Koroneiki-olijf. De olijf onderscheidt zich door een kruidige smaak. De diepgroene extra vierge olijfolie bevat ontzettend veel polyfenolen, plantaardige componenten met medicinale eigenschappen.

Nieuw in ons assortiment is de Koroneiki olijfolie met bio-label. De boeren van Greenland produceren al jaren biologisch maar krijgen daar nu eindelijk de erkenning voor die ze verdienen!

Onze olijfolie:

  • Extra-vierge bio-olijfolie uit Lesbos, blik 5 liter

  • Extra-vierge olijfolie uit de Peloponnesos, 1liter

  • Extra-vierge bio-olijfolie uit de Peloponnesos, 750 ml of 500 ml

  • Ongefilterde olijfolie uit Lesbos, fles 500 ml

Zie onze webshop voor het complete aanbod.

Insta en Fb - Olie de Griekse economie.j
©-WimS-8-1024x1024.jpeg
olijfolie_blikmodousa.jpg

Puur natuur

De extra vergine olijfolie wordt onder strikte controle geproduceerd en geperst bij temperaturen van minder dan 27 graden (koude persing). Er worden geen chemicaliën toegevoegd en het product is niet bewerkt zodat de delicate natuurlijke smaak behouden blijft. Deze olie bevat veel oleacein en oleocanthal, biologische stoffen die anti-oxidante en anti-inflammatoire eigenschappen hebben en goed zijn voor het hart en zenuwstelsel.

bottom of page